Jóga és coaching

ZávoczkyHenriett_kicsi

Az Inspiráló Vállalkozónők Klubjában márciusban olyan vállalkozó nőkről, nőkkel beszélgetünk, akik saját munkájukkal, életútjukkal másokat is inspirálni, segíteni tudnak.

Egy súlyos betegség mindenkit letaglóz. Megváltozthatja a személyiséget, új értékrendet hoz magával és hatással van a környezetre, átalakítja a kapcsolatokat. Sokan sajnos a gyógyulás után sem tudnak visszatalálni a megváltozott önmagukhoz, vagy ha igen akkor ezt az időszakot sok-sok év keresés, akár mély depressziós időszak is kísérheti.

Ismerkedjetek meg Závoczky Henriettel, aki egy hasonló utat járt be és most megosztja a tapasztalatait velünk.

“2013 óta sokat gondolkoztam rajta, mit jelent számomra nőnek lenni. Milyen nő vagyok én?

2013 óta van egy hosszú vágás a hasamon. Számomra akkor megállt egy kicsit az élet, mint amikor hideg vízbe dobnak és egy pillanatra megáll a szíved… CSEND… Aztán felbukkansz a felszínre, hatalmas levegőt veszel és elönti a tested az adrenalin: ÉLEK!

2013-ban volt egy súlyos betegségem. Az azóta eltelt időben még elkötelezettebben kutattam, immár azt, hogyan lehetek tartósan jól és mit tehetek én a testi és lelki jól-létemért. Biztos te is sokat foglalkoztál már ezzel. Mi az első válaszod erre, ami eszedbe jut?

Nekem a műtéti heg a hasamon. Milyen sokáig taszított! Ma már képes vagyok látni benne a túlélésem szimbólumát. Megbarátkoztam vele, ahogy testem kissé módosult működésével is. A jóga segítségével újra ismerkedtem magammal, megtapasztaltam, mekkora erő rejlik bennem, milyen fantasztikus “szerkezet” a testem és ha figyelembe veszem a határaim, azokat óvatosan tologatva messzire juthatok. Megtanultam szeretni a testem, örülni az apró előrehaladásoknak. Te milyen lépéseket teszel magadért? Ma minek örülsz magaddal kapcsolatban?

Az a megélésem, hogy minden út, ami önmegismerés, lehetőség az önszeretet fejlesztésére. Az önszeretet megalapozza a kiegyensúlyozott életet, amit a szűkebb és tágabb családi, társadalmi környezet napi szinten próbára tesz, esetenként megkérdőjelez. Főleg a nőket.

Nem vagyok anya. Nem vagyok feleség. De nő vagyok. Tapasztalatommal, a jóga és a coaching eszköztára segítségével azon dolgozom, hogy minden nő, aki hozzám fordul, érezze, élje meg értékességét. Hogy nem a szerepeink számítanak, hanem a létezésünk.

Vagyok.”

Ha szeretnétek ti is egy olyan vállalkozói klub tagjai lenni, ahol hasonló inspiráló nőkkel “találkozhattok”, csatlakozzatok az Inspiráló Vállalkozónők Klubjához a Facebookon! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük