Állj egyenesen és boldogabb leszel!

coaching_dream

Milyen nagyszerű is lenne, ha a testhelyzetünk megváltoztatásával jobb kedvre derülhetnénk, igaz?

 

Pedig bármennyire is hihetetlen, így van! Dr. Eric Peper a San Francisco-i Állami Egyetemen végzett kutatása igazolja, hogy nem csak a gondolataink hatnak a testtartásunkra, hanem mindez fordítva is igaz. Kétirányú kapcsolat van a testünk és az agyunk között.

Pontosan ez a magyarázata annak is, hogy sokan a mobil telefonhasználatot tartják a terjedő depresszió egyik okának is. Telefonnal a kezünkben meghajlunk, előre görnyedve ülünk, közlekedünk. Pont úgy, ahogyan a depressziós ember teszi.

Magadon is megfigyelheted, hogy amikor szomorú, rosszkedvű vagy, lehajtod a fejedet, görnyedt háttal ülsz, közlekedsz. Ha viszont jó a kedved, jó társaságban vagy, magabiztosnak érzed magad, akkor felveszed a „büszke” tartást, felemelve tartod a fejed, kiegyenesíted a hátad.

Miért ne működtethetnéd ezt fordítva is?

 

Próbáld ki, hogy amikor rossz a kedved, megváltoztatod a testtartásodat. Vegyél fel olyan pozíciót, mint amikor boldog és kiegyensúlyozott vagy. Meglátod, a gondolataid is megváltoznak, pozitívabb, optimistább leszel!

Egy kis gyakorlat, amit ahhoz kell tenned, hogy boldogabb legyél:

 

  • Állj egyenesen

Emeld fel a fejed, húzd kicsit hátra a vállad, egyenesítsd ki a hátad. Nézz kicsit felfelé, egyenesen előre. Gördülj kicsit a lábujjaid majd a sarkad felé. Keresd meg azt a pozíciót, ahol a leghatározottabb, magabiztosabb a tartásod. Figyelj arra, hogy ezen túl mindig így állj!

  • Ülj egyenes derékkal

Legyél tisztában a testtartásoddal minden alkalommal, amikor leülsz, legyen az a számítógép, a tévé előtt, vagy az étkező asztalnál. Egyenesítsd ki a hátad, húzd picit hátra és lefelé a vállaidat.

  • Ugrálj

Legalább naponta háromszor szökdécselj vagy ugrálj, ahogyan a gyerekek szokták. Előre és hátra, ruganyozva és a karjaiddal is nagyokat lendítve. Figyeld meg mennyire pozitívnak és energikusnak érzed magad utána! Dr. Peper azt mondja, hogy már napi egy perc ugrálás is sokat segít, ezért ez a kis testmozgás tartson legalább egy percig minden alkalommal!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük