TOP 10 KÖNYVEM

blogbook

NEKED VAN KEDVENC KÖNYVED? OLYAN, AMIBŐL SOKAT TANULTÁL?

Nagyon szeretek olvasni és rengeteg könyvem van. Ezért mindig bajban vagyok, ha megkérdezik tőlem, hogy melyik a kedvencem.

Egyrészt, mert annyira sok van, másrészt pedig, mert időről-időre változik az ízlésem. Azt is mondhatnám, hogy mindig a legutolsó, amit éppen olvastam!

Ugyanígy vagyok a szakkönyvekkel és az inspiráló olvasmányokkal is. Ami tegnap még rengeteg információt adott, amiből korábban sokat tanultam, ma már evidencia. Időközben a számomra lényeges dolgok beépültek a személyiségembe, a tudásomba.

Ennek ellenére rendszeresen olvasok. Szeretem a motiváló, önfejlesztő, inspiráló könyveket, még akkor is ha sokszor már szinte semmi újat nem tudnak számomra mondani, mert segítenek abban, hogy motivált, pozitív és optimista maradjak. Kikapcsolnak, feltöltenek a nehéz időkben.

Az alábbiakban összegyűjtöttem azt a 10 könyvet, ami vállalkozóként a céljaim megvalósításában, feltöltődésben a legtöbbet adta nekem. A sorrend a véletlen műve, így jutottak eszembe a könyvek.

1. Susan Jeffers -Feel the fear and do it anyway

Mitől félsz és ez hogyan tart vissza téged? A könyv abban segít, hogy megértsd mindannyian félünk, és ez nem baj. Arra tanít, hgy a félelem ellenére is indulj el, kezdj el cselekedni. Kell ettől jobb tanács ahhoz, hogy ki tudjunk lépni a komfortzónánkból?

2.  Brian Tracy – Nyeld le a békát

Nem is tudom, hogy egy  ilyen ici-pici, vékony kis könyv, hogyan változtathatja meg valakinek az időgazdálkodását, pedig velem pont ez történt!  Azóta is tanítom a benne foglalt alapelveket. Hihetetlen, de szinte minden benne van, ami a célkitűzéshez, időgazdálkodáshoz kell.

3. Michael Gerber – A vállalkozás mítosza

Azt gondolom, hogy mindenkinek kötelezően el kellene olvasnia ezt a könyvet, mielőtt elkezd vállalkozni! Annak, aki pedig franchise-ban vagy hálózatépítésben gondolkodik, mindenképpen! Egy kérdés a könyvből, ami már nagyon sok vállalkzó életét megváltoztatta: te a vállalkozásodban vagy a vállalkozásodon dolgozol? Gondolj csak bele, mekkora különbség van a kettő között!

4. Louis L. Hay – Éld az életed (könyv + film)

Hihetetlen, hogy valaki, akinek semmilyen orvosi végzettsége nem volt, ennyire jól össze tudta foglalni a lelki problémák által okozott betegségeket. És nem csak ezt, hanem olyan fantasztikus megerősítéseket írt, amelyek minden szituációban motiválnak, segítenek, magasabb energiaszintre emelnek.

5. Jim Rohn – a Jólét és boldogság 7 stratégiája

Egy igazi óriás, ikon, akitől rengeteg mai motivációs előadó tanult már. Kevés könyvet írt, de nagyon sok előadása van fenn youtube-on.  Egy időben, ahogy meghallottam a hangját, máris jobb lett a kedvem. Ha  a könyvét nem is olvasod, keress rá az idézeteire. Rövid, tömör és mégis hatalmas igazságaival, egyszerűen és mégis sokatmondóan segít abban, hogy szebb legyen az élet.

6. Steven R. Covey – A kiemelkedően sikeres emberek 7 szokása

Ez a könyv valami hihetetlenül sokat adott nekem. Nem egyszerűen egy önfejlesztő olvasmány volt, hanem teljes életmódváltáshoz is hozzásegített. Ebben a könyvben találkoztam először a gondolattal, hogy a teljes életünkért mi vagyunk felelősek. Nem a szüleink, a körülményeink, hanem mi. A másik lényeges változás pedig a problémákhoz való hozzáállásomban történt, az érdeklődési és befolyásolási  körök gondolatával.

7. Gael Lindenfield – Self Motivation

Mindig is hittem, hogy a vágyaink, céljaink megvalósításában a legfontosabb a belső motiváció. De hogyan érhető el - tartható fenn? Ha önmagunkat tudjuk motiválni a nehéz helyzetekben. Ehhez ad nagyon sok szuper ötletet a könyv.

8. Jack Canfield – A siker alapelvei

A Titokból is jól ismert Jack Canfield az Erőleves a Léleknek sorozat egyik szülőatyja, bár ezek a könyvek, őszintén bevallom nekem szinte semmit nem adnak. "A siker alapelvei" viszont mindent tartalmaznak, amit tudni kell a sikerhez vezető útról. Én a régebbi kiadást szeretem, az új nekem túl nagy, túl sok életből vett történettel, amitől úgy érzem elveszik a lényeg.

9. Bob Proctor – Gazdagnak születtél

Ez szintén egy olyan könyv, amit mindenképpen érdemes elolvasni. Bár itt is, mint szinte az összes fentiben alapigazságokról olvashatsz, mégis nagyon helyére teszi a dolgokat.

10. Sandra Anne Taylor – A siker 7 törvénye

Nagyon jól összeszedi a könyv írója a belső és külső sikerhez szükséges törvényeket, mindegyikhez gyakorlati feladatot ajánlva. Engem nagyon feltöltött, amikor olvastam.

10 +1. Marie Forleo - Minden megoldható

Bevallom, a fenti listát korábban írtam, azóta új kedvencem van. Már a címe is feltöltő, akár mantraként is használható.

Nem tudom te hogy vagy vele, de én azt gondolom, hogy ha egy könyvben csak egyetlen mondatot is találok, ami hasznos, nekem már megéri elolvasni. Igaz, sokszor ezt a mondatot megtalálom az elején és úgy érzem, hogy a többi része már nem nekem szól, akkor abbahagyom az olvasást. Az időm véges, könyv rengeteg van, ezért igyekszem csak azt elolvasni, amit elég értékesnek, hasznosnak, feltöltőnek találok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük