TOP 10 KÖNYVEM

NEKED VAN KEDVENC KÖNYVED? OLYAN, AMIBŐL SOKAT TANULTÁL?

Nagyon szeretek olvasni és rengeteg könyvem van. Ezért mindig bajban vagyok, ha megkérdezik tőlem, hogy melyik a kedvencem.

Egyrészt, mert annyira sok van, másrészt pedig, mert időről-időre változik az ízlésem. Azt is mondhatnám, hogy mindig a legutolsó, amit éppen olvastam!

Ugyanígy vagyok a szakkönyvekkel és az inspiráló olvasmányokkal is. Ami tegnap még rengeteg információt adott, amiből korábban sokat tanultam, ma már evidencia. Időközben beépült a személyiségembe, a tudásomba.

Ennek ellenére rendszeresen olvasok Rengeteg motiváló és önfejlesztő, inspiráló könyvet olvastam. Sokszor már semmi újat nem tudnak mondani, mégis segítenek abban, hogy motivált, pozitív és optimista legyek. Kikapcsolnak, feltöltenek.

Ennek ellenére most egy igazán nehéz feladatba fogok és megpróbálom összegyűjteni neked azt a 10 könyvet, ami vállalkozóként a céljaim megvalósításában a legtöbbet adta nekem.

1.Brian Tracy – Maximális teljesítmény

Brian Tracynek több előadásán személyesen is részt vettem, egy időben óriási kedvencem volt. Ha csak egy könyvet olvasnál el tőle, akkor mindenképpen ez legyen az. Egy igazi alapmű! Nem is tudom egy könyvbe, hogy lehet ennyi fontos és hasznos dolgot összegyűjteni!

Egyébként ez a könyv a korábbi előadásainak a kivonata. Valószínűleg ezért is van benne ennyi minden!

2.  Brian Tracy – Nyeld le a békát

Egy ici-pici, vékony kis könyv, amiben hihetetlen, de szinte minden benne van, ami a célkitűzéshez, időgazdálkodáshoz kell.

3. Michael Gerber – A vállalkozás mítosza

Azt gondolom, hogy minden vállalkozónak kötelező olvasmányává kellene tenni! Annak, aki pedig franchise-ban vagy hálózatban gondolkodik, mindenképpen! Egy kérdés a könyvből: te a vállalkozásodban vagy a vállalkozásodon dolgozol? Gondolj csak bele, mekkora különbség van a kettő között!

4. Louis L. Hay – Éld az életed (könyv + film)

Hihetetlen, hogy valaki, akinek semmilyen orvosi végzettsége nem volt, ennyire jól össze tudta foglalni a lelki problémák által okozott betegségeket. És nem csak ezt, hanem olyan fantasztikus megerősítéseket írt, amelyek minden szituációban motiválnak, segítenek, magasabb energiaszintre emelnek.

5. Jim Rohn – a Jólét és boldogság 7 stratégiája

Nagyon sok előadása van fenn youtube-on.  Elég ha meghallom a hangját, máris jobb lesz a kedvem! Egyszerűen óriási! Rövid, tömör és mégis hatalmas igazságaival, egyszerűen és mégis sokatmondóan segít abban, hogy szebb legyen az élet.

6. Ronda Byrne – A Titok (film)

Sajnálom, de én ezt a könyvet nagyon nem szerettem. Tudom, hogy sok embernek ott van a kedvencei között, de én sem ezt, sem a többi folytatását nem szeretem. Miért írtam, akkor mégis a listámra? Mert a könyv alapján készült filmet viszont ennél jobban szerettem egy időben! Ha magam alatt voltam, vagy nehezebb perióduson mentem át, csak meg kellett néznem és újult erővel folytattam a dolgomat!

7. Gael Lindenfield – Self Motivation

Mindig is hittem, hogy a vágyaink, céljaink megvalósításában a legfontosabb a belső motiváció. De hogyan érhető el - tartható fenn? Ha önmagunkat tudjuk motiválni a nehéz helyzetekben. Ehhez ad nagyon sok szuper ötletet a könyv.

8. Jack Canfield – A siker alapelvei

A Titokból is jól ismert Jack Canfield az Erőleves a Léleknek sorozat egyik szülőatyja. Viszont azok a könyvek engem valahogy nem érintenek meg. A siker alapelvei viszont mindent tartalmaz, amit tudni kell a sikerhez vezető útról.

9. Bob Proctor – Gazdagnak születtél

Ez szintén egy olyan könyv, amit mindenképpen érdemes elolvasni. Bár itt is, mint szinte az összes fentiben alapigazságokról olvashatsz, mégis nagyon helyére teszi a dolgokat.

10. Sandra Anne Taylor – A siker 7 törvénye

Nagyon jól összeszedi a könyv írója a belső és külső sikerhez szükséges törvényeket, mindegyikhez gyakorlati feladatot ajánlva.

 

Nem tudom te hogy vagy vele, de én azt gondolom, hogy ha egy könyvben csak egyetlen mondatot is találok, ami hasznos, nekem már megéri elolvasni. Igaz, sokszor ezt a mondatot megtalálom az elején és úgy érzem, hogy a többi része már nem nekem szól, akkor abbahagyom az olvasást. Az időm véges, könyv rengeteg van, ezért igyekszem csak azt elolvasni, amit elég értékesnek, hasznosnak, feltöltőnek találok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük