9 előny, amit az életfeladat megtalálása adhat

életfeladat_megtalálása
Te megfogalmaztad már az életfeladatodat? De úgy komolyan? Tudod, azt a mindenekfelett álló célodat, ami felülírja az összes többit?
Az igazság az, hogy a legtöbb embernek sajnos fogalma sincs róla, hogy mi is az ő életfeladata. Pedig, ha tisztában vagy vele, hogy mi a legnagyobb, mindenekfelett álló célod, az óriási pozitív változást hozhat az életedbe! Vállalkozóként pedig elengedhetetlen a víziód és a küldetésed meghatározásához.

Gondolj csak bele, milyen jó érzés is lenne, minden egyes napot lelkesen megélni! Nagyon sok ember utálja a reggeleket és egész héten a hétvégét várja, mert nincsenek nagyobb céljai, és így nincs semmi, ami felé haladna, ami feltöltené a munkájában és a mindennapokban. Pedig, ahogyan a Seneca idézet is mondja „Semmilyen szél nem kedvez annak, aki nem tudja, melyik kikötőbe tart.”

A célok megtervezésére szánt idő,  mindig meghozza a befektetett munkát és energiát.

Gondolj csak bele, milyen sok előnyt jelent, ha ismered az életfeladatodat:

1. Egyszerűbb megtervezni a napodat. Sokan elvesznek a napi feladatokban, ha viszont van egy tiszta képed arról, hogy mit szeretnél elérni hosszabb távon, sokkal jobban meg tudod tervezni a napi teendőidet is.

2. Könnyebben tudsz a fontos dolgokra fókuszálni. Az életcélod olyan valami, ami felé haladsz, amiért érdemes dolgozni. Ha unatkozol vagy úgy érzed az életednek nincs igazán értelme, sokkal nehezebb a figyelemelterelő dolgoknak ellenállnod. Könnyebben tudsz fókuszálni, priorizálni akkor, ha vannak céljaid.

3. Még a nagy horderejű döntéseket is könnyebb meghozni. A fő célunk prioritást élvez az életünkben. Sokkal könnyebben tudunk döntéseket hozni, ha tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni.

● Ha például világhírű maratonfutó szeretnél lenni, az nagyban meghatározza az étrendedet. Sőt azt is tudod, hogy az, hogy minden este időben ágyban legyél, számodra sokkal fontosabb, mint a barátokkal átszórakozott hosszú éjszakák.

4. Feltöltődés. A legtöbb ember számára a szórakozás a kikapcsolódást, figyelemelterelést jelenti. Nem valami olyan, amit egész na csinálnál. Nagyon jó kikapcsolódást jelenthet egy szabaduló szobás program, de nem élteheted az életedet barátokkal szabaduló szobáról, szabaduló szobára járva. Egy fagyi, egy finom vacsora is feltöltő, de nem lenne az, ha egész nap mást sem csinálnál csak ennél.

● Amikor  ismered a céljaidat, a feladatok, amelyek ehhez kapcsolódnak feltöltőek lehetnek, mert tudod, hogy azt az életed éled, amelyiket szeretnéd.

5. Elégedettség. Elégedettnek érzed magad, ha ismered a célodat és annak megfelelően élsz. Megszűnik az a nyomasztó érzés, hogy valami mást kellene csinálnod az életeddel, és elégedettség veszi át a helyét. Ez az érzés, ami után a legtöbb ember sóvárog, még akkor is ha nem tudatosul ez bennük.

6. Lelkesedés. Sokkal motiváltabban érzed magad. Kisebb a belső ellenállás, a célod ismerete felszabadítja a lelkesedésedet. Igazából a lelkesedés az egyik mutatója, hogy az életfeladatodnak megfelelően élsz. Mennyire indulsz reggelente lelkesen dolgozni?

7. Jelentős haladást érsz el az életedben. A boldogság nagyrészt az értelmes célok felé történő előrelépés eredménye. Sokkal nagyobb az esélyed a boldogságra, ha ismered az életfeladatodat.

● Vannak céljaid? Ha nincsenek, mi az oka? Ha mégis vannak céljaid, mit érzel, amikor a megvalósításuk felé haladsz?

8. Érdekesebbé válsz mások számára. Ismersz valakit, aki nagyon határozottan tudja, hogy mit szeretne az életétől és meg is tesz érte mindent? Nagyon feltöltő érzés ilyen valakinek a közelében lenni. Sokkal izgalmasabb és érdekesebb, vonzóbb személyiséggé válsz, ha tudod, hogy mit akarsz.

9. Teljes mértékben ki tudod használni a kreativitásodat. Ha valami jelentőset szeretnél elérni, az segíteni fog az akadályok leküzdéséeben. Amikor tele vagy energiákkal és lelkesedéssel, a kreativitásodat a maximumon kihasználhatod. Meg fogsz lepődni milyen mértékben javul a problémamegoldó képességed!

A világ tele van olyan emberekkel, akik céltalanul bolyonganak. Sokan soha nem vették az időt és fáradságot, hogy átgondolják igazából mit is szeretnének, miről szóljon az életük. Ez egy óriási hiba, hiszen olyan sok előnye van annak, ha az életfeladatodnak, a legfőbb értékeidnek megfelelően élsz.

Ha nem tudod, hogy mi az életfeladatod, vállalkozóként a jövőképedet és a küldetésedet is nehéz meghatároznod. Jelentkezz egy dreamcoachingra vagy vegyél részt egy vizulizációs tábla készítő workshopomon, és segítek megtalálni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük