10 mód, ahogyan egy coach segítheti a vállalkozásod sikerét

hogyan_segit_coach

Felmerült már benned a kérdés, hogy egy coach hogyan segítheti a vállalkozásod sikerét? Hallottál már róla, de nem tudod pontosan, hogyan is dolgozik egy coach?

A coach angolul edzőt jelent, ami nem véletlen, hiszen a coach az edzőhöz hasonlóan segíti és támogatja az ügyfelét a fejlődésben, céljai elérésében.

Nem fogja helyetted a vállalkozásod gondjait megoldani, a feladataidat sem fogja elvégezni, ráadásul még valószínűleg tanácsokat sem fogsz kapni tőle.

Akkor miért éri meg mégis egy coach-al dolgozni?

Az edző sem futja le a köröket és a versenyt sem nyeri meg a sportoló helyett, igaz?

A coachod kívülről lát téged és a helyzetedet, segít azonosítani az elakadásaidat, fejlesztésre váró területeidet és különböző eszközökkel támogat téged a céljaid elérésében. Hozzásegít, hogy jobban kapcsolódj önmagadhoz, belső erőforrásaidhoz és azokra támaszkodva elindulj a változás, fejlődés útján.

10 mód, ahogyan egy coach a vállalkozásod sikerét segítheti

Segít túljutni az elakadásokon, újra megtalálni a motivációdat

Minden bizonnyal az egyik legjobb dolog, amit a coach tehet egy vállalkozóért, hogy segíti őt túljutni az elakadásain. Tulajdonosként sokszor előfordul, hogy beleragadunk egy-egy problémába, nehéz helyzetbe és nem látjuk a kiutat, körbe-körbe járnak a gondolataink. A coach külső szemként, a megfelelő kérdésekkel, eszközökkel segít túljutni ezen. Megadja azt a „lökést”, amire szükséged van, ahhoz, hogy meg tudd oldani a helyzetet és ismét motivált légy. Ráadásul mindeközben fejlődik a problémamegoldó készséged is.

Segít kilépni a komfortzónádból

Nagyon könnyen beleragadunk a megszokott dolgainkba. Nem könnyű feloldani az anyagi vagy személyes korlátainkat, elhagyni a biztonságos kereteket, új emberekkel találkozni, új dolgokat kipróbálni. Emiatt egy-egy új feladat előtt stresszesek, frusztráltak lehetünk. Ilyenkor a coach kiválóan tud segíteni! Gyengéden „kilök” a komfortzónádból, és így felfedezheted önmagadat, kipróbálhatod az új ötleteidet, fejlesztheted a készségeidet, miközben ő végig melletted van.

Kreatívabb leszel és növekszenek a lehetőségeid, ezáltal a bevételeid is

Amint túljutsz a komfortzónádon és az önkorlátozó hiedelmeiden, felszabadul a kreativitásod és rengeteg új ötleted lesz, amellyel fejlesztheted a vállalkozásodat.

A coaching megadja neked azt a bátorságot, ami ahhoz kell, hogy félreállj a saját utadból! Megteremti azt a biztonságos környezetet, ahol veled együtt ötletelve, új fejlődési, növekedési lehetőségeket fedezhetsz fel.

Támogat és bátorít

Fantasztikus érzés, ha van valaki melletted, aki hisz és támogat abban, amit csinálsz! Pár megerősítő, bátorító gondolat, amikor magad alatt vagy, szárnyakat tud adni!

Mindenben egyedül dönteni, megterhelő, frusztráló és magányos lehet egy vállalkozó számára.  A coachod ott lesz egész idő alatt melletted és segíteni fog, hogy megtedd a következő lépést a siker felé.

Segít felismerni az erősségeidet és a fejlesztésre váró területeidet

Sűrűn azt gondoljuk, hogy jól ismerjük és értjük saját magunkat. De ha a legbelső vágyaink megértéséről van szó, ha a rejtett készségeinket kell előhozni, ahhoz egy „külső szem”, perspektíva váltás szükséges. Valaki, aki segít felfedezni az erősségeidet, miközben fejleszti az esetleges gyenge pontjaidat is.

Megtanulsz merész, mégis reális célokat kitűzni magad elé

Célokat kitűzni és álmokat tervezni bárki tud, de megvalósítani őket már más kérdés. Sokszor a gond ott van, hogy túl alacsonyra vagy túl magasra helyezzük a lécet. A kicsi, könnyen megvalósítható célok nem motiválnak cselekvésre, a túl nagyok pedig elbátortalanítanak, kedvünket szegik.

A merész célok azok, amelyek elérésének megvan a realitás alapja, de picit azért összeszorul a gyomrod, ha rágondolsz! Az ilyen célok segítenek egy szürke hétköznap reggelen is tetterőtől duzzadóan kiugrani az ágyból!

Megtanulsz jobban gazdálkodni az időddel, így több időd jut az igazán fontos dolgokra

Vállalkozóként könnyen a vásárlóid, ügyfeleid és a családod céljai kerülnek a tieid elé. Egy coash segíteni tud neked abban, hogy felállítsd a fontossági sorrendet, kiiktasd a felesleges időrablókat, delegálj a feladataidból, így nem kell feláldoznod az életed más területeit a szellemi és fizikai egészségedet is beleértve.

Segít a munkád és a magánéleted összehangolásában

Nagyon sok szerepünk van, amelyeket folyamatosan, zsonglőrködve próbálunk összehangolni. Főnök és kolléga vagyok, nő vagy férfi, feleség vagy férj, barát – barátnő, szülő és gyermek, testvér és a helyi sportklub elnöke, stb.

A munka és magánélet összehangolásán is nagyon jól lehet dolgozni a coaching üléseken.

Elszámoltathatóvá válsz

Egy vállalkozónak egyszerre nagyon sok feladattal kell megküzdenie, ezért hajlamos a halogatásra, a kevésbé sürgős vagy mások számára nem fontos feladatok, problémák szőnyeg alá söprésére. A coachod egy beépített elszámoltató partnered lesz, aki emlékeztet arra, hogy min dolgozol és mit vállaltál.

„Mit sikerült elérned, befejezned ezen a héten? Mennyit tettél a céljaidért? Hogyan haladsz a vállalásaiddal?” Ezek alap kérdések egy-egy coaching ülés elején, amelyek a jó edzőhöz méltán, Téged is meg fognak izzasztani, és emlékeztetni fognak a feladataidra, ha nem foglalkozol a fontos dolgaiddal.

Szárnyakat kap az önbizalmad és határozottabb leszel

Ahogy haladsz kifelé a komfortzónádból, megtanulod jobban beosztani az idődet, felismered és fejleszted az erősségeidet, meglátod a sok-sok új lehetőséget, úgy leszel egyre kiegyensúlyozottabb, összeszedettebb és mindez szárnyakat ad az önbizalmadnak is!

Te mit gondolsz, hogyan tudná a coaching segíteni a céljaid megvalósítását?

Próbáld ki, jelentkezz egy konzultációra!  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük