Hogyan segítheted elő az álmaid megvalósulását?

Álommegvalósítás

Mindenkinek vannak álmai, mégis sokan elmennek a legjobb lehetőségek mellett, mert nincsenek rá felkészülve.

“A szerencse az, amikor a felkészülés találkozik a megfelelõ alkalommal.”

Ahhoz, hogy az álmaid megvalósuljanak, fel kell ismerned és meg kell ragadnod az eléd táruló lehetőségeket, ez pedig nem megy felkészülés nélkül. A felkészültség egyben azt is jelenti, hogy meg tudsz küzdeni, bármilyen akadállyal kerülj is szembe az utadon.

Az álmok sokszor nem az általunk elvárt módon és időben valósulnak meg, és bár nem lehet mindenre felkészülni, sok mindenre azért mégis. Hogy mire gondolok? A kihívásokra és a csodákra, amelyekkel az álmod felé vezető úton találkozni fogsz. A felkészülés az öröm felismerésének, befogadásának és megtapasztalásának a kulcsa is.

Nem tudhatod előre, hogy mennyi időre lesz szükséged az álmod megvalósításához, de a legfontosabb, hogy soha nem szabad feladnod, ehhez pedig a sikert meg kell tervezned. Ha így teszel, meglátod, valóra válnak az álmaid!

Több módja is van annak, ahogyan elő tudod segíteni az álmaid megvalósítását:

  • Dolgozd ki az álmod eléréséhez szükséges lépéseket és kezdd el őket megvalósítani (töltsd le ingyenesen az Álommegvalósítás hét lépésben c. e bookont IDE kattintva. )
  • A már megtett lépéseidről és elért sikereidről vezess naplót.
  • Gondolkodj pozitívan és használj megerősítéseket.
  • Keresd olyan emberek társaságát, akik segíteni tudnak neked az álmaid felé vezető úton.
  • Dolgozz keményen akkor is, amikor esetleg nehézségekbe ütközöl és nem minden alakul a terveid szerint.

Az álmaid legyenek mindig a szemed előtt!

Gondolj minden nap az álmaidra! Vizualizáld a sikert. Folyamatosan emlékeztesd magad arra, hogy miért fontosak számodra az álmaid. A belső kritikusod negatív hangját cseréld le sikeres, pozitív belső párbeszédre. A felkészülés része az is, hogy eldöntöd, igen is megérdemled, hogy megvalósuljanak a vágyaid, hiszen mindez a sorsod részét képezi.

Úgy tudod a céljaidat a legbiztosabban megvalósítani, ha folyamatosan teszel is értük valamit. Szabadulj meg az önkorlátozó gondolatoktól, tedd magad túl a kudarctól és a sikertől való félelmeiden azáltal, hogy pozitív lépéseket teszel az álmaid felé. Figyeld meg, mi működik és mi nem, majd változtass a megközelítéseden, amíg csak meg nem kapod, amit igazán szeretnél.

Mit adna neked, ha megvalósulnának az álmaid?

Szánj időt arra, hogy kideríted, milyen lenne az általad elképzelt ideális életed. Egy tökéletes világban, hol élnél, mit dolgoznál? Miben változnának a kapcsolataid? És az egészséged? A pénzügyeid? Írd le a válaszokat minél részletesebben egy füzetbe. Gyűjts képeket, készíts egy vizualizációs vagy inspirációs táblát! (Vizualizációs tábla készítéséhez ITT találsz segítséget.)

Amikor elkezdesz azon gondolkodni, hogy igazából mit is szeretnél, anélkül, hogy lekorlátoznád a képzelőerődet az aggodalmaiddal és kétségeiddel, meg fogod találni az igazi szenvedélyedet. Meg fogod találni, hogy mi az, ami igazán fontos számodra és ez inspirálni fog arra, hogy meg is valósítsd mindezt.
Ez jelenti azt, hogy felkészültél az álmaidra. És ha felkészültél, észre fogod venni, milyen sok lehetőséget rejteget az élet számodra!

Ne feledd, ha teszel egy lépést az álmaid felé, az álmaid tíz lépést tesznek feléd!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük