8 ok, amiért még nem kezdted el az álmaidat megvalósítani

almok_megvalositasa

Vajon te is azok közé tartozol, akik sűrűn mondogatják maguknak, hogy majd egy későbbi időpontban fogják elkezdeni a nagy terveik, álmaik megvalósítását?

Majd elindítod a vállalkozást, ha a gyerekek befejezik a sulit? Vagy, majd jövő hónapban kezded a fogyókúrát/edzést? Hidd el, mindenkivel előfordul az ilyesmi néha.
Könnyen találunk magunknak valamilyen jó kis kifogást arra, hogy „még” ne kelljen belevágnunk valami újba, ismeretlenbe.

Biztos vagy benne, hogy amit mondasz magadnak, az valóban a valós oka annak, amiért kivársz, vagy csak egy jó kifogás, hogy ne kelljen még elkezdened? Ha hajlamos vagy tologatni az álmaid megvalósításának a megkezdését, és ezt még rendszeresen meg is magyarázod magadnak és másoknak, akkor nagy valószínűség szerint, te is a halogatók közé tartozol.

Gondold át az alábbi kifogásokat. Vajon a tiéd is közöttük van?

1. A tökéletes időpontra vársz.
Vajon a csillagok megfelelő állására vársz, vagy esetleg arra, hogy az égiek megveregessenek a válladon annak jeléül, hogy „megkapod az engedélyüket”? Ha így van, számíts rá, hogy még nagyon sokáig fogsz várni. Hidd el, az időzítés soha nem lesz tökéletes arra, hogy elkezdj valami igazán jelentőség teljeset, szóval, egyszerűen csak kezdd el!

2. Valami másnak kell előbb megtörténnie.
Lehet, hogy a gyerekeknek kell kiköltözniük vagy a hitelnek kell lejárnia, esetleg a következő kinevezésedre vársz. De az is lehet, hogy az idős szüleid miatt nem vágsz bele abba, amit nagyon szeretnél.

3. Arra vársz, hogy több pénzed legyen.
Az anyagi helyzetedtől függetlenül, valamit biztosan megtehetsz már ma is. Még ha az csak egy apró lépés is, akár egy kis piackutatás, vagy egy új készség elsajátítása, biztos, hogy már ma is tehetsz valamit. Soha nincs elég pénz. Ha pénzre lesz szükséged, meg fogod találni útközben.

4. Vársz hétfőig, vagy elsejéig, vagy egy új év első napjára.
Olyan sok ember vár hétfőig, hogy megkezdje a diétáját, vagy megvárja a következő hónap elsejét, hogy elkezdjen edzeni. Nincs semmi mágikus a hónap/év bizonyos napjában! A naptárt mi emberek fedeztük fel, nincs értelme ilyen téren kötni magunkat hozzá.
Szerinted jobban fog sikerülni, ha ma kezded, vagy ha vársz három hetet?

5. Arra vársz, hogy többet tudj.
Vannak, akik úgy gondolják, hogy ismerniük kell minden apró lépést, információt a küldetésükkel kapcsolatban, mielőtt elkezdenék megvalósítani. Ez szerencsére nincs így, viszont nagyon jó kis halogatási technika, az tény. Nem kell mindent tudnod ahhoz, hogy belevágj, útközben sokkal több lehetőséget lesz a tanulásra.

6. Nem érzed úgy, hogy sikeres tudnál lenni.
Az valahol jogos, ha nem akarod elkezdeni, ameddig úgy érzed nem fog sikerülni. Ennek oka lehet egy régi önkorlátozó hiedelem, de annak a jele is, hogy esetleg érdemes lenne egy kisebb céllal kezdened. Ha megtalálod a tökéletes célt és elég erős a miérted, el tudod hinni, hogy sikerülni fog a megvalósítása és ez arra sarkall, hogy belevágj.

7. Attól félsz, hogy sikeres leszel.
Bármennyire is furcsán hangzik, nagyon sok ember fél a sikertől. Kényelmes számukra a jelenlegi helyzet, még akkor is, ha nem tetszik nekik. Inkább az előre megjósolható szenvedést választják, mint a bizonytalan sikert. Nincs más módja annak, hogy megtudd, milyen lesz az életed, ha sikeres leszel, mint az, ha azzá válsz!
Fókuszálj a siker pozitív aspektusaira. Milyen érzés lenne, ha megvalósítanád az álmodat? Készíts egy listát az előnyökről és vizualizáld, ahogyan átéled és élvezed ezeket az előnyöket.

8. Megijedtél.
Ha igazán őszinte vagy magaddal, el kell ismerned, hogy ez a legvalószínűbb oka annak, hogy halogatod az elindulást. Mindegy, hogy attól félsz, hogy éhes leszel a diéta ideje alatt, vagy túl nehéz lesz teljesíteni a feladatokat az edzéseken, vagy hogy bolondot csinálsz magadból egy esetleges kudarcba fulladt vállalkozással, a lényeg, hogy félsz.
Keretezd át, gondolj arra mennyire borzasztó feleslegesen elvesztegetni az idődet és az életedet. Milyen óriási hiba lenne, ha soha nem próbálnád ki magadat, ha soha nem adnál még csak lehetőséget sem annak, hogy megvalósítsd az álmaidat.

A legtöbb esetben az a legjobb, ha azonnal belevágsz ahelyett, hogy várnál a megfelelő időpontra. Még a legkisebb haladás is jobb, mint ha nincs semmilyen előrelépés. Higgy magadban és ugorj egy nagyot!

Nem lehetsz sikeres, ha el sem indulsz, pedig az álmaid csak arra várnak, hogy beteljesítsd őket!

Ha szeretnéd megtudni, hogyan segítheted elő az álmaid megvalósítását, olvasd el cikkünket és töltsd le ingyenes e-bookot, amelyből megismerheted az álommegvalósítás legfontosabb lépéseit!