10 szokás, hogy boldogabb légy

boldog_szokások

Ki ne szeretne néha legalább egy kicsit boldogabb lenni, igaz? Többet nevetni, többször felszabadultnak és vidámnak érezni magát?

De mi is a boldogság? Vajon egy cél vagy egy állapot, vagy valami teljesen más?

Nagyon is megfoghatatlan, hiszen mindenkinek mást jelent. Annyi viszont biztos, hogy amikor boldogok vagyunk, minden jobban megy, olyankor nagyon is jól érezzük magunkat a bőrünkben, „flow” élményünk van, bármit is csinálunk éppen.

Ha te is szeretnél több boldog pillanatot az életedben, akkor az a legfontosabb, hogy ne várd, hogy a boldogság egyszer csak megtörténjen veled, hanem tegyél érte!

Íme, 10 hasznos szokás, amit érdemes már holnaptól bevezetned a napirendedbe:

1. Tűzz ki boldogság célokat és foglalkozz velük rendszeresen

Ahhoz, hogy pozitív változásokat tudj elérni, először is pontosan tudnod kell, hogy számodra mit jelent a boldogság. Milyen érzés az, amikor igazán boldog vagy? Tűzz ki az életed minden területére boldogság célokat. Ha még csak kezdő vagy a célkitűzésben, mindenképpen kezd kicsiben a dolgot. Minden megvalósult cél növeli az önbizalmad és idővel így egyre nagyobb célokat tűzhetsz ki magadnak.

Fontos, hogy a céljaiddal valamilyen formában minden nap foglalkozz. Próbáld ki! Gondolkodj el egy célodon, vizualizáld, képzeld el, hogy megvalósult. Ugye, hogy máris jobban érzed magad?

A célokkal való foglalkozáshoz szuper eszköz egy álom vagy vizualizációs tábla készítése, amelyről ITT olvashatsz részletesen.

2. Alakíts ki egy pozitív énképet magadról

Ahhoz, hogy igazán boldog légy, a legfontosabb, hogy önmagaddal elégedett legyél. Ehhez viszont arra van szükséged, hogy pozitív énképpel rendelkezz magadról.

Írj az erősségeidről egy listát. Mi az, amit szeretsz magadban? Mi az, amit mások az erősségeidnek tartanak? Legyen a listádon minimum 10 pozitív dolog!

Reggel pedig, amikor a tükörbe nézel, mondd el magadnak, hogy szereted magad! Minél többször, annál jobb 😀

Az önbizalmadat a testbeszéded változtatásával is javíthatod, erről ITT olvashatsz bővebben.

3. Légy hálás

A kutatók azt mondják, a hála boldogít, javítja a kapcsolatokat, jobb emberré tesz, ami által a környezeted élete is jobbá válik. A hála segít abban, hogy a pozitív dolgokra irányítsd a figyelmedet a negatív helyett. Tudtad, hogy a bronzérmesek boldogabbak, mint az ezüstérmesek? Örülnek annak, hogy dobogós helyezést kapnak.
Amíg nem írod össze, nem is gondolnád, milyen sok dolog van az életedben, amiért hálás lehetsz! Kezdd úgy a napodat, hogy 3 olyan dologra gondolsz, amiért hálás vagy.

4. Tölts több időt a barátokkal és a családoddal


A boldog emberek közösségi emberek, a magányosság érzése sokkal veszélyesebb, mint gondolnád. Aki sokat van egyedül, kevésbé érzi magát okosnak, mint az aki sok időt tölt mások társaságában. Ráadásul a magányosoknál magasabb az infarktus és a stroke veszélye is.

Oszd meg a legjobb pillanataidat a szeretteiddel és kérd őket, hogy ők is tegyék ugyanezt!

 

 

 

5. Sétálj többet a szabadban

Már egy rövid séta is csökkenti a stresszt, kreatívabbá tesz, javítja a memóriádat és jobb emberré tesz. Pedig nem kerül semmibe!

6. Tedd többet azt, amiben jó vagy

Bizonyára te is tapasztaltad, hogy ha olyasmivel foglalkozol, amiben jó vagy, akkor jobban érzed magad. Próbálj meg minél több időt olyan dolgokkal tölteni, amit szívesen csinálsz. Van hobbid? Mikor foglalkoztál vele utoljára?

7. Adakozz

Az önkénteskedés a legönzetlenebb módja az önzőségnek. Miközben másokkal jót teszel, te is sokkal jobban érzed magad!

8. Légy optimista és pozitív

A boldog gondolatok, ölelések és a mosoly, lehet hogy tudománytalannak hangzanak, de működnek! Indulj egy pozitív mentális időutazásra, amikor csak tudsz! A szép emlékek, és ha előre örülsz valaminek, boldogabbá tesz.

– ha jobbnak látod a kapcsolataidat, jobbak is lesznek
– ha magabiztos vagy, jobban értékelik a munkádat
– ha szerelmes vagy szebbnek, jobbnak látod a partneredet

9. Ügyelj az alapokra: aludj eleget és táplálkozz egészségesen

Komoly és fontos döntések előtt azt szoktuk mondani, hogy „aludj rá egyet”. Ez nem véletlen, mert a kialvatlan ember rosszkedvű, szétszórt, ideges. Próbálj meg időben lefeküdni, hogy jókedvűen ébredhess!
Egyél rendszeresen egészséges ételeket. Figyelj oda, hogy milyen ételeket fogyasztasz és mennyit, mert bármennyire is hihetetlen, de ez is befolyásolja a hangulatunkat.

10. Állj ki magadért

Azt mondják mindenki a saját sorsának a kovácsa, és ez így is van. Ha nem vállalsz 100% felelősséget az életedért és nem állsz ki magadért, hagyod, hogy minden úgy történjen, ahogy mások szeretnék, nem jó úton jársz a boldogság felé.
A számodra fontos dolgokban, kapcsolatokban állj ki magadért. Vállald fel magadat, légy az aki igazán vagy, és meglátod milyen sokat változik ettől az életed!

 

A legfontosabb pedig, hogy mindig és minden helyzetben tudd, van rá mód, hogy boldogabb legyél, de ehhez ki kell építened a boldogság „szokását”!

Ha egyedül nem megy, keress meg nyugodtan, hogy közösen megtaláljuk melyek azok a dolgok, amelyektől a te életed is jó irányban változhat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük